clubaankondiging
ma. 22 juli 2019
start v.h.
ZOMERTOERNOOI
zo. 28 juli 2019
PROMOTIEZONDAG
op het marktplein v. Bilzen
ma. 2 september 2019
CLUBFEEST   -   BBQ
parochiezaal van Merem
LIDMAATSCHAP   2019 - 2020
BCB = 15 Euro
VBL = 21 / 26 / 36 Euro
GEEN BRIDGE
op vrijdagavond
28 februari 2020
Bridge in de Piering
vrijdagavond
7 feb.
Handicaptoernooi
ma. 27 januari
vr. 31 januari
Viertallentoernooi
ma. 18 november 2019
max. 8 tafels
Mini-marathon
za. 4 april 2020
meer info
Bridgeweekend Valkenburg
vr. 28.02 - zo. 01.03.2020
meer info
Tweede Bilzerse Bridge Kroegendrive
za. 16.05.2020
meer info
wees snel: nog één paar ...

Heropstart van de bridgedrives
terug uitgesteld!

De Sportfederatie Vlaanderen biedt de websites voor sportclubs nog aan tot het einde van het jaar ...
Deze website zal daardoor dan ook verdwijnen.

3 maart 2018 - Mini-Marathon ed. 3

Onze derde mini-marathon was een schot in de roos. Deze keer - in tegenstelling tot vorig jaar toen de zon van de partij was - hadden we de weergoden niet mee. Sneeuw en ijs waren nog niet verdwenen. Op een deelnemer na, die ‘s morgens nog afbelde, geraakte iedereen heelhuids en op tijd in de Kimpel, waar wij op een hartelijke manier welkom geheten werden door onze voorzitster Maja, die ieder jaar nog jonger en vitaler uitziet. De croissants en de koffie werden door iedereen gesmaakt.
De Daila Lama vertelde eens een grote wijsheid: "Als je je aan niets nog ergert, dan ben je pas een gelukkig mens". Probeer je eens gedurende een ganse dag bridge niet één keer te ergeren: onmogelijk! Kathleen en Eddy uit St.-Truiden hadden vorig jaar met glans gezegevierd in onze tweede mini-marathon. Zouden ze dit jaar dit huzarenstuk over doen? Ze hadden misschien zonder de waard gerekend?
Na de eerste sessie tekende zich  ongeveer een gelijkaardige situatie af als vorig jaar: de eerste twee van de voorlopige rangschikking werden ingenomen door de paren Roger-Fons en Eddy-Kathleen.
's Middags deden we ons te goed aan de lekkere schotel met pasta naar keuze. Er werd veel gediscussieerd en niemand scheen goeie resultaten geboekt te hebben. Waar heb ik dat nog ergens gehoord?
Een spannende eindstrijd kondigde zich aan in de namiddagsessie, met nog meer kanshebbers die op de loer lagen voor een plaatsje bovenaan in de eindrangschikking. Na drie uren bridge konden de deelnemers nog eens de benen strekken.
In spanning wachtten de deelnemers - bij een lekker stuk taart of de verrassing van Agnes (nvdr. namelijk misérable & Agnes is de echtgenote van Jos Delille), een tas koffie en een gezellige babbel - de definitieve uitslag af. De zenuwen waren zo gespannen dat de lekkerste taart in een mum van tijd op was. Bridgers kunnen nog beter vlaai eten dan kaarten heb ik de indruk. Je moet vliegensvlug zijn. Ik wil Rudi bedanken om het geheel van het toernooi in goede banen te leiden.
Aan de eerste twee plaatsen veranderde niets meer. Het deed Roger en Fons goed aan het hart om die goeie Truienaars, overwinnaars van vorig jaar, achter zich te houden. Ook doet het altijd plezier om Frida - Eliane, hoewel ik ze zeer graag zie, van de eerste plaats te houden. Zij veroverden de derde plaats. Het is een sport hé en dan ken je geen vrienden, na het spel weer wel. Verschillende Bilzerse bridgeparen vervolledigden de top tien: Henri - Renata (5), Walter - Rudi (6), André - Francis (7) en Jef - Edmond (9). Patric en Nadia kregen de prijs om het dichtst bij de 50 procent te scoren. Sommige kenners beweren dat 50% de beste bridge is. De mantra van dhr. Segier - een bridger waarvan ik vroeger veel geleerd heb - was steeds: "Win je een toernooi, dan moet je veel cadeaus krijgen!" (nvdr: 35% kaarten, 35% bieden en zeker 30% cadeaus...)
Roger en Fons speelden nooit samen en toch amuseerden ze zich enorm. Roger is - buiten de vader van Fons - de beste SA-speler die Fons kent. Fons zag hem steeds glunderen telkens hij 3SA kon spelen. Deze one-nightstand (nvdr. one-daystand) heeft geloond. Anders speelt Fons wekelijks met zijn zus Maryse en met Renata. Af en toe noemt Fons Roger humoristisch "zijn schoonbroer". Direct na het toernooi claimden Maryse zowel als Renata Roger terug. In koor zeiden ze: "dat is maar voor ene keer, hoor!" Fons is blij dat Roger eindelijk eens tot rust kwam bij hem, dat is eens iets anders dan altijd met de mooiste vrouwen te kaarten.
Van de  winnaars werden mooie foto’s gemaakt samen met de voorzitster (nvdr: dat was om de foto’s beter te laten lukken). Ik wil afsluiten met iedereen die deze dag heeft helpen slagen te bedanken. Ook een dank aan Aphrodite en Leon die we gemist hebben!  Waarschijnlijk had met hen de top drie er anders uitgezien. We zijn hen dankbaar voor de gulheid waarmee ze de prijzen sponsorden. We wensen Leon een spoedig herstel toe, zodat we weer in de clinch kunnen gaan tijdens het kaarten.
(verslag: Fons C. - foto's: Rudi Sl.)

Alleen de prijswinnaars -> klik op bovenstaande foto!
Diavoorstelling (24 foto's) -> Fotoreportage
Lees hier ook het artikel in Het Belang van Limburg

Eerste prijs voor Fons en Roger
Tweede prijs voor Kathleen en Eddy
Derde prijs voor Eliane en Frida
50%-score voor Nadia en Patrick
Troostprijs voor Marie Jeanne en Ria