ma. 22 juli 2019
start v.h.

8 - 10 maart 2019 - Bridgeweekend Knokke

Lang hebben we uitgekeken naar het bridgeweekend in Knokke, dat de BridgeVrienden van Bilzen te samen met deze van Sint-Truiden organiseerde. Vanaf de vroege namiddag sijpelden de gemotiveerde bridgegladiatoren binnen in het hotel. Ze palmden alle kamers in, want het hotel werd in zijn geheel afgehuurd door beide clubs.  Dit jaar werden we door het uiterst vriendelijke personeel in de watten gelegd. Er werd zelfs voorzien in een middagmaal op zaterdag.
Tot onze grote verwondering kwam de zon zowel op vrijdag, als op zaterdag piepen aan het firmament. Maar opgepast de weergoden zouden nog voor verrassingen zorgen. Eddy, geassisteerd door Stephan, Rudi e.a. zorgden voor een goede organisatie van de drie tornooien.
Het eerste tornooi op vrijdagavond werd gewonnen door het paar Edmond en Maria uit Sint-Truiden, net voor onze voorzitster Maja en haar kompaan Jos, proficiat. Lutgarde en Freddy volgden op plaats 3.
Zaterdagavond triomfeerden Maryse en Walter met een score van liefst 72,66 %, net voor Eddy en Kathleen. In de top vijf vonden we ook nog de Bilzerse paren Jos en Fons, Renata en Brigitte en Marie-Jeanne en Henri  terug, maar toch een dikke proficiat voor Maryse en Walter.
Het duurde even voor het paar Aphrodite en Leon op toeren geraakte. Op zondagvoormiddag versloegen ze met glans Jos en Jean uit Sint-Truiden, Maryse en Walter, en Jos en Fons.
Alle prijzen werden aangeboden door Aphrodite en Leon, waarvoor dank. Met toch wat enige spanning werd er gewacht op de globale uitslag van de driedaagse. Hoewel Bilzen de eerste plaats aan Sint-Truiden moest afstaan (Leenen Eddy en Knaepen Kathleen met 61,49 %), deden heel wat paren uit Bilzen het uitstekend.
Inmiddels teisterde op zondag een zware storm het ganse land. Ontwortelde bomen zorgden ervoor dat enkele bridgers en hun partners heel wat uren op de trein hebben moeten doorbrengen om thuis te geraken. Dan doe je eens iets voor het milieu en dan word je nog gestraft.
We kunnen terugblikken op een geslaagd weekend met prachtige uitslagen voor onze leden. Bridge is niet de gemakkelijkste sport en ik wil dan ook eindigen met enkele merkwaardige cijfers.
Binnen enkele dagen, op 14 maart, is het Pi-dag voor de cijferfanaten onder de mensen. In de Verenigde Staten schrijft men deze datum als 3.14 (maart de veertiende) en dat zijn de cijfers van het getal pi, nauwkeurig tot op 2 cijfers na de komma, namelijk 3,14.
En nu een interessant cijfer voor de bridgefanaten. Het totaal aantal mogelijke manieren om de 52 kaarten te verdelen over 4 handen bedraagt: 53 644 737 765 488 792 839 237 440 000, een getal bestaande uit 29 cijfers. Ik moet bekennen dat ik dit getal niet kan uitspreken, jullie wel?
(tekst: Fons)