BBQ@2018

Op maandag 3 september organiseerde onze bridgeclub haar jaarlijkse BBQ in het parochiezaaltje van Merem. In dit eigenste zaalje vond bijna 50 jaar geleden, de alleerste vergadering plaats bij de oprichting van de bridgeclub in Bilzen. En dat er 60 deelnemers zouden inschrijven voor het clubfeest, had niemand verwacht! Het is dan ook de gelegenheid bij uitstek om de partners van de bridgers beter te leren kennen.

Vooraleer de feestvreugde losbarstte, wonnen Marie Jeanne en Rudi het middagtoernooi, dat op dezelfde plaats werd georganiseerd. Tijdens het aperitief verwelkomde voorzitster Maja de aanwezigen (op Lode en Carine na! Wie kan nu het belangrijkste feest van het jaar vergeten?) en wenste hen een gezellig feest toe in deze uitzonderlijk mooie accomodatie. Ook een hartelijk welkom voor Pierre Caubergh. Rudi vervolgde met de uitslagen. Eerst werd de winnaar van het individueel toernooi op het toneel verwacht! Maar die stond er al: Maja is en blijft bij uitstek een universele speler. Ze kaapte de prijs (een fles cava) weg! Net voor de neus van Jean-Marie, die het voorbije jaar heel wat vorderingen heeft gemaakt. En voor de neus van Rina. Deze laatste heeft een nieuwe stek gevonden, hier in Bilzen. Of ze de klok mag luiden op het plein, is op dit ogenblik nog niet geweten!

Alhoewel de meeste deelnemers van het zomertoernooi ongeveer wisten waar ze in de ranking vertoefden, wachtten ze vol spanning op het overzicht! De prijs van het nevenklassement (<50%) werd door Huub en Willy beslecht. Van Maja ontvingen beiden een cadeaubon van de stad Bilzen. Aan de kop vertoefden Guido en Jos D. (had iemand iets anders verwacht?), die eveneens van Maja een cadeaubon en dikke kussen toebedeeld kregen. Ook Leon en Aphrodite zijn moeilijk uit de hoogste gelederen te houden. Proficiat! Door de ingreep die Leon moest ondergaan, konden ze niet aanwezig zijn op het clubfeest. We wensen Leon een goed herstel toe. De prijs zal later overhandigd worden. Maar wie vertoeft daar alleen op de derde plaats? Is dat Maryse? De zus van Fons? Je kan als broer alleen maar fier zijn! Een dikke proficiat voor Maryse. Ligt Walter hier aan de basis? Walter had uitgerekend, dat Maryse nog menig bridger kon voorbijsteken in het klassement, inclusief haar eigen broer, als ze samen de laatste zitting van het zomertoernooi konden winnen! En zo geschiedde... Tot slot werden nog wat flesjes cava uitgedeeld aan verdienstelijke leden, waaronder Ludo die voor het arrangement heeft gezorgd, Philippe met een bedankje voor het maken van de foto's en Monique om de laatste plaats in de ranking in te nemen.
En dan was het tijd voor de heerlijke BBQ - van hoog niveau dus - waaraan dan ook iedereen zich de vingers aflikte! Volgend jaar installeren we een weegschaal bij de ingang van de zaal, dan kan elk zijn gewicht controleren voor en na. Een percentage van 10% toename zal dan in de lijn van de verwachtingen liggen. Pierre C. liet zich aan het heerlijke buffet begeleiden door de mooiste dames van onze club. Wat een snoeper? En als klap op de vuurpijl kregen alle deelnemers nog een ijsje rechtstreeks van de gelatobar. Iedereen stond geduldig in de rij voor een bolletje heerlijke ijs van "De crèmedoas", opgediend door Fons zijn schoonzoon.

En we willen de jongeren (kleinkinderen van Maja) nog bedanken voor de puike hulp bij de verdeling van de dranken, in de namiddag en tijdens het feest. En zoals elk jaar liep de organisatie gesmeerd! Voor herhaling vatbaar vonden de meesten, zowel qua inhoud als qua locatie!

tekst: Fons C.
Foto's volgen nog !!!