Eerste geslaagde marathon

Zaterdag 21 november was dan de grote dag. Een eerste marathon voor de club in een voor- en een namiddagzitting was in de maak. Het 40 man- en vrouwsterk deelnemerspubliek was voor tien uur aangekomen in het cafetaria en onder het welziend oog van onze voorzitster boden ze zich allen één voor één aan om hun aanwezigheid te laten noteren. Iedere deelnemer mocht meteen een balpen uitkiezen uit de kleurrijke voorraad die op tafel lag. Na een korte uitleg over de nieuwe loopkaartjes en het wisselen van de bordjes tijdens het spelen, werd de klok in gang gezet, die alles in goede banen moest leiden. Het strijden op de 12 klaargezette tafels werd in een verwoed tempo opgezet, onder voortdurend lawaai van de enthousiaste deelnemers, die ofwel down gingen, ofwel een slem niet hadden uitgeboden. Het was gauw middag, als Roger & Renata al een heuse monsterscore bedongen hadden.
Het personeel van het cafétaria hadden de tafels ondertussen gedekt en alle hongerige magen werden in ijltempo aan tafel bediend. Het stoofvlees, goulash of koninginnehapje met de erbij geserveerde frietjes smaakte voor ieders mondje, terwijl werd nagepraat over de gemiste kansen bij de diverse spellen tijdens de eerste zitting.
Stipt kwart na twee startte het tweede deel van de mini-marathon en werd de strijd verder gezet om Roger & Renata de loef af te steken. Edmond & Jos pronkten nu aan de top van de namiddagrangschikking, maar helaas werd de eindsprint te laat ingezet.
Een kopje koffie en een stukje taart, werd aangeboden aan diegenen die niet dringend naar huis moesten, om het korte wachten op de einduitslag te overbruggen. Messerbridge had zijn werk vlug gedaan en leverde de volgende winnaars op:
Roger & Renata (BC Bilzen) gingen met de hoofdprijs aan de haal, waarvoor onze gemeende gelukwensen; de ondankbare nr.2-plaats was voor Jean-Pierre & Yves (STBV) en de verdienstelijke gemiddelde werd uitgereikt aan Nico & Margriet (De Eburoon). Zo lijken de prijzen toch eerlijk verdeeld..., niet?

En de deelnemers gaven een dikke pluim weg voor de club! Foto's en uitslagen vind je elders terug op deze website ...