clubaankondiging
ma. 22 juli 2019
start v.h.
ZOMERTOERNOOI
zo. 28 juli 2019
PROMOTIEZONDAG
op het marktplein v. Bilzen
ma. 2 september 2019
CLUBFEEST   -   BBQ
parochiezaal van Merem
LIDMAATSCHAP   2019 - 2020
BCB = 15 Euro
VBL = 21 / 26 / 36 Euro
GEEN BRIDGE
op vrijdagavond
28 februari 2020
Bridge in de Piering
vrijdagavond
7 feb.
Handicaptoernooi
ma. 27 januari
vr. 31 januari
Viertallentoernooi
ma. 18 november 2019
max. 8 tafels
Mini-marathon
za. 4 april 2020
meer info
Bridgeweekend Valkenburg
vr. 28.02 - zo. 01.03.2020
meer info
Tweede Bilzerse Bridge Kroegendrive
za. 16.05.2020
meer info
wees snel: nog één paar ...

Heropstart van de bridgedrives
terug uitgesteld!

De Sportfederatie Vlaanderen biedt de websites voor sportclubs nog aan tot het einde van het jaar ...
Deze website zal daardoor dan ook verdwijnen.

Promotiezondag

29 JULI 2018

De jaarlijkse demonstratie voor de promotie van bridge op de markt van Bilzen tijdens de boekenmarkt is een klassieker geworden. Maar dit jaar was wel zeer speciaal.
Wij willen op voorhand de mensen van de bibliotheek bedanken voor het leveren van een mooie grote tent met de 3 tafels en stoelen. Onze voorzitster Mai en Jos D. waren al vroeg ter plaatse voor de opbouw van de stand, met het ontleende nieuwe promotiemateriaal van de VBL en het leggen van de bridgegadgets om uit te delen aan geïnteresseerde bezoekers.
Waarom was deze editie zo speciaal?  Wel, dat onze leden met velen opdaagden en mekaar met kwinkslagen en knuffels  begroetten: dat geeft nogmaals de goed sfeer aan in onze club. We hadden makkelijk op de markt een toernooi kunnen spelen met vijf tafels.
De zon scheen blaren en de wind waaide alsof hij nooit weg was geweest. Wie herinnert zich nog hoe vorig jaar de kaarten om de haverklap in het rond vlogen en dat we ♣V nooit terug vonden. Dit jaar werd de wind echter door een snoodaard (nvdr: Fons C.) misbruikt om enkele kaarten te wisselen. Leon echter - na een kleine aarzeling - riep de overtreder ter orde en eiste zijn ♣A terug.
Ook ons koninginnenkoppel uit Hasselt - Frida en Eliane - daalde neer op de markt van Bilzen om hun steentje bij te dragen aan de bridgedemonstratie. Zelfs mijn lieve zus Maryse kwam van Hasselt om nog wat te oefenen. Vorige maandag nog won ze samen met Judith het wekelijkse clubtornooi.
Het hoogtepunt vond ik het samenspel van Aphrodite en mij tegen Leon en Henri (Jos).  Wij scoorden aan de lopende band toppen, wat het tegenspelende paar natuurlijk niet goed kon verdragen en dat afdeden als dikke nekken. Wij wisten wel beter. Nochtans moet ik bekennen dat Leon heel gul was: hij zorgde eigenhandig voor het smeren van de droge kelen van alle aanwezigen.
Er werd veel gelachen en steekjes onder water geplaatst, vooral over de geloofwaardigheid van een bepaalde politieker in het gezelschap.
De boekenmarkt kende een overrompeling met het logisch gevolg dat ook wij op veel aandacht mochten rekenen.  We konden verschillende namen van geïnteresseerden noteren, ook van jonge mensen. Nu maar hopen dat ze doorzetten.
Chris Govaerts, die jaren geleden met zijn vader Gaston (15 jaar speler van Thor Waterschei) bridge speelde in onze club, maakte aanstalten om opnieuw te starten. Hij vond wel dat wij aan onze tafel een beetje te hard discuteerden (nvdr: humoristisch).
Wij hebben ons enorm geamuseerd, dus volgend jaar doen we dat weer over.
(Fons Caubergh)

Naar de fotoreportage van de promotiezondag van 29 juli 2018